Ηλεκτρονική εφημερίδα με νέα της περιοχής Αμυνταίου – Φλώρινας και όχι μόνο… από το 2008

Σάββατο 8 Φεβρουαρίου 2014

Οριστικό διαζύγιο του ΣΥΡΙΖΑ με τον Θ. Καρυπίδη

Συνεδρίασε η Πολιτική Γραμματεία - Υπό πίεση η ηγεσία της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης οδηγήθηκε σε απόσυρση της υποψηφιότητας - Υπέρ Καρυπίδη είχε ταχθεί η περιφερειακή επιτροπή Δυτικής Μακεδονίας.

Η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισε την άρση της υποστήριξης στην υποψηφιότητα του κ. Θ. Καρυπίδη στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, λαμβάνοντας υπόψη «τα νέα δεδομένα» που ανέκυψαν, επικαλούμενη σχόλια, δηλώσεις και θέσεις του κ. Καρυπίδη στο παρελθόν.


Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης τέθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, εκ μέρους της Αριστερής Πλατφόρμας και ζήτημα άρσης της υποστήριξης στην υποψηφιότητα του Οδ. Βουδούρη στην Πελοπόννησο, ωστόσο η πλειοψηφία του οργάνου απέρριψε τέτοια συζήτηση.

Αναμένεται η έκδοση επίσημης ανακοίνωσης της Πολιτικής Γραμματείας.

Τα γεγονότα της Πέμπτης

Με μεγάλη πλειοψηφία η περιφερειακή επιτροπή Δυτικής Μακεδονίας του ΣΥΡΙΖΑ τάχθηκε υπέρ της υποψηφιότητας του κ. Θ.  Καρυπίδη για τη θέση του περιφερειάρχη. 

Το γεγονός αυτό, όμως, δεν αναμένεται να επηρεάσει την απόφαση της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος, η οποία θα συνεδριάσει την Παρασκευή προκειμένου να επανεξετάσει τη συγκεκριμένη υποψηφιότητα μετά τις ακραίες τοποθετήσεις του υποψήφιου Περιφερειάρχη και σύμφωνα με πηγές της Κουμουνδούρου θα άρει την υποστήριξη στον κ. Καρυπίδη.

Στην ψηφοφορία στο περιφερειακό όργανο του ΣΥΡΙΖΑ υπήρξαν -διά της ανατάσεως των χεριών- εννέα ψήφοι υπέρ της υποψηφιότητας Καρυπίδη και τρεις κατά.

Εντούτοις, κύκλοι από το περιβάλλον του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ανέφεραν ότι επρόκειτο για άτυπη ψηφοφορία, το αποτέλεσμα δεν είναι δεσμευτικό και δεν θα επηρεάσει την απόφαση της Πολιτικής Γραμματείας.

Το βράδυ της Πέμπτης ο κ. Θ. Καρυπίδης σε γραπτή του ανακοίνωση σχετικά με το θέμα ανέφερε ότι συνεχίζει τον αγώνα του, απευθυνόμενος στους πολίτες «ανεξαρτήτως πολιτικών χρωμάτων» και δήλωνε την αντίθεσή του στον αντισημιτισμό και τον φασισμό.

«Με δεδομένη και κάθετη την αντίθεσή μας στον αντισημιτισμό και στον φασισμό αντιστεκόμαστε στην αδηφάγα επικοινωνιακή ανθρωποφαγία. Συνεχίζουμε τον αγώνα μας. Τα χαλκεία δεν μας τρομάζουν» αναφέρει ο κ. Καρυπίδης.

Αναλυτικά στην ανακοίνωσή του αναφέρει: 


«Συνεχίζουμε τον αγώνα μας. Μαζί θα δώσουμε την απάντηση στις επερχόμενες εκλογές, που η σημασία τους ξεπερνά πλέον τα όρια της περιφέρειάς μας.
Οι εκλογές αυτές θα αποτελέσουν μια πραγματική καταδίκη στην κυβέρνηση των μνημονίων και της υποτέλειας και την απαρχή μιας νέας ελπιδοφόρας πορείας. Θα απαντήσουν με τον πιο απόλυτο και κατηγορηματικό τρόπο πως οι Δυτικομακεδόνες *δεν* είμαστε διαθέσιμοι να χαρίσουμε τον τόπο μας σε κανέναν.
Με δεδομένη και κάθετη την αντίθεσή μας στον *αντισημιτισμό* και στον *φασισμό* αντιστεκόμαστε στην αδηφάγα επικοινωνιακή *ανθρωποφαγία*. Συνεχίζουμε τον αγώνα μας, τα χαλκεία δεν μας τρομάζουν.
Οι ανοίκειες επιθέσεις τους όχι μόνο δε μας λυγίζουν, αλλά ούτε και είναι σε θέση να μας πλήξουν.
Είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε τις νέες επιθέσεις τους.
Συνεχίζουμε ανένδοτοι και αταλάντευτοι.
Δεν πτοούμαστε και πάμε πιο αποφασιστικά με πίστη στις Δημοκρατικές Αρχές και Αξίες μας. Ενάντια σε κάθε είδους εθνικιστικού-ρατσιστικού εκφοβισμού, απʼ όπου κι αν αυτός προέρχεται.
Καλούμε όλους τους πολίτες της Δυτικής Μακεδονίας, ανεξαρτήτως πολιτικών «χρωμάτων», να συστρατευτούμε στον κοινό αγώνα, ώστε το ενεργειακό κέντρο της Ελλάδας να βαδίσει στο δρόμο της διαφάνειας, της δημοκρατίας, της υπεράσπισης του δημόσιου πλούτου και της παραγωγικής ανασυγκρότησης.

Ο... μονόδρομος του ΣΥΡΙΖΑ

Στο μεταξύ σε μονόδρομο για τον ΣΥΡΙΖΑ εξελίσσεται η απόσυρση της στήριξης προς τον κ. Θ. Καρυπίδη, τον οποίο ο κ. Αλ. Τσίπρας είχε περιλάβει ως υποψήφιο για την περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας στην εισήγησή του και είχε ψηφίσει η Κεντρική Επιτροπή του κόμματος την περασμένη Κυριακή. 

Επειτα από πολλές αμφιταλαντεύσεις και συζητήσεις της ηγετικής ομάδας της Κουμουνδούρου και της πλειοψηφίας που στηρίζει τον κ. Τσίπρα, η άποψη που φαίνεται να προχωρεί και σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται να επικυρωθεί στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας που πραγματοποιείται το μεσημέρι της Παρασκευής. 

Η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ είναι έτοιμη να προχωρήσει σε μονομερείς ενέργειες και ανακοινώσεις, καθώς είναι πλέον σαφές ότι οι δηλώσεις και τα σχόλια του κ. Καρυπίδη έχουν δημιουργήσει ένα αδιέξοδο για το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης. 

Ηδη από το πρωί της Πέμπτης ο κ. Π. Σκουρλέτης, εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος έχει αφήσει να εννοηθεί ότι το θέμα Καρυπίδη κλείνει, κάνοντας λόγο (στον Σκάι) για λάθη που είναι καλό να αναγνωρίζονται. 

Παράλληλα, πάντως στην Κουμουνδούρου επικρατεί βαρύ κλίμα, και ήδη κάποιοι σπεύδουν να επιρρίψουν ευθύνες, αφενός στις τοπικές οργανώσεις που δεν είχαν εγκαίρως διαμορφώσει εικόνα για τον κ. Καρυπίδη, και αφετέρου στον γραμματέα του κόμματος κ. Δ. Βίτσα και τον υπεύθυνο του τομέα Εσωτερικών κ. Κ. Πουλάκη, οι οποίοι «πήραν πάνω τους» την υποψηφιότητα. 

Αμφότεροι έχουν μεταβεί την Πέμπτη εσπευσμένως στην Κοζάνη, όπου θα συμμετάσχουν στην συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου του ΣΥΡΙΖΑ Δυτικής Μακεδονίας.

Πάντως οι πληροφορίες από την Κουμουνδούρου αναφέρουν ότι με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο το θέμα έχει τελειώσει και ο ΣΥΡΙΖΑ θα έχει άλλον υποψήφιο στη Δυτική Μακεδονία.-

1 σχόλιο:

  1. Αναξιοπιστοι ετσι θα κυβερνησετε?????????????????? ΥΠΟΠΟΔΙΟ και Υποχειριο της ΔΕΞΙΑΣ Γιαννης Αμυνταιοτης

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Α. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τις απόψεις των αποστολέων τους.
Β. Θερμή παράκληση, τα σχόλια να είναι κόσμια, ώστε να συνεισφέρουν στο διάλογο.
Γ. Δεν δημοσιεύονται σχόλια:
1.-Υβριστικoύ χαρακτήρα
2.- Γραμμένα με greeklish
3.- Με προσωπικό περιεχόμενο

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.