Ηλεκτρονική εφημερίδα με νέα της περιοχής Αμυνταίου – Φλώρινας και όχι μόνο… από το 2008

Πέμπτη 13 Μαρτίου 2014

Χρυσό το ξυνόμαυρο της οινοποιίας Βεγορίτις στη Γερμανία

Η οινοποιία Βεγορίτις του Χρήστου Μπόσκου, με έδρα τον Άγιο Παντελεήμονα Αμυνταίου, γιορτάζει ένα ακόμη χρυσό μετάλλιο στον  διαγωνισμό BERLIN WINE TROPHY στο Βερολίνο.


Η οινοποιία , πιστή στο ετήσιο ραντεβού του διαγωνισμού, εκεί που διαγωνίζονται μερικά από τα σημαντικότερα κρασιά της Διεθνούς σκηνής, επέλεξε να εκπροσωπηθεί φέτος με ένα Ξυνόμαυρο Αμυνταίου. Ο διαγωνισμός φέτος συγκέντρωσε 4.700 κρασιά.

Η  σύμβουλος-οινολόγος της εταιρείας Άρτεμις Τουλάκη, δήλωσε ότι "το ΞΥΝΟΜΑΥΡΟ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ 2012 της οινοποιίας Βεγορίτις έχει όλα εκείνα τα στοιχεία που θα γοήτευαν την αγορά της Βόρειας Ευρώπης: Πορφυρό χρώμα ,βελούδινο στόμα , μοναδική ισορροπία’.
Κερδίσαμε χρυσό μετάλλιο με κάτι πολύ δύσκολο και καινούριο για την Ευρώπη."

Ο Χρήστος Μπόσκος περήφανος, είπε ότι: το τρίτο στην σειρά Χρυσό στην Γερμανία , ήταν και το σημαντικότερο γιατί θα βοηθήσει στην καινούρια προσπάθεια που κάνει η εταιρία μας να μπει στα μονοποικιλιακά κρασιά της περιοχής του Αμυνταίου. Με μια ελληνική ποικιλία δύσκολη όπως είναι το Ξυνόμαυρο Αμυνταίου , με ένα κόκκινο κρασί άγνωστο στο οινόφιλο κοινό της Ευρώπης, πετύχαμε το απροσδόκητο. Ήδη 70 διαφορετικά σημεία στην Γερμανία απολαμβάνουν τα κρασιά μας.-

1 σχόλιο:

  1. Το καινούργιο μας κρασί από Ξινόμαυρο Αμυνταίου είμαι σίγουρος ότι θα ενθουσίαση τους Φαν του Ξινόμαυρου . Καλή πορεία να έχει στην Ελληνική και ξένη αγορά .
    Χρήστος Μπόσκος

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Α. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τις απόψεις των αποστολέων τους.
Β. Θερμή παράκληση, τα σχόλια να είναι κόσμια, ώστε να συνεισφέρουν στο διάλογο.
Γ. Δεν δημοσιεύονται σχόλια:
1.-Υβριστικoύ χαρακτήρα
2.- Γραμμένα με greeklish
3.- Με προσωπικό περιεχόμενο

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.