Ηλεκτρονική εφημερίδα με νέα της περιοχής Αμυνταίου – Φλώρινας και όχι μόνο… από το 2008

Τετάρτη 16 Απριλίου 2014

Η αλήθεια για το δάνειο της τηλεθέρμανσης

Με αφορμή δημοσίευμα του κ. Θεοδωρίδη, μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου της Δ.Ε.Τ.Ε.Π.Α. και επικεφαλή της Αντιπολίτευσης, θέλουμε να ενημερώσουμε υπεύθυνα  τους συνδημότες μας για την αλήθεια των γεγονότων,
όπως άλλωστε κάναμε και στο παρελθόν με ανοιχτές συνελεύσεις – ενημερώσεις, και όχι με προεκλογικές σκοπιμότητες.

Το έργο επέκτασης της Τηλεθέρμανσης στα Δ.Δ. Αμυνταίου, Φιλώτα και Λεβαίας εντάχθηκε στις 13.12.2012.

Η υλοποίηση του έργου ξεκίνησε στις 31.08.2013, μετά την υπογραφή της σύμβασης με τις ανάδοχες εταιρείες.

Το συνολικό κόστος του έργου είναι  13.954.621,00 ευρώ. Η ίδια συμμετοχή της Επιχείρησης ανέρχεται στο ποσό των 3.776.293,13 ευρώ (1.980.289,37 ευρώ, και  Φ.Π.Α. 1.796.003,76 ευρώ).
Για την ομαλή και χωρίς εκπλήξεις εξέλιξη του έργου, η Επιχείρηση προχώρησε σε εκδήλωση ενδιαφέροντος για χορήγηση δανείου, ύψους 1.900.000,00 ευρώ, από χρηματοπιστωτικά ιδρύματα.
Στις 22.11.2013, σε συνεδρίαση του Δ.Σ. της Δ.Ε.Τ.Ε.Π.Α.    στο θέμα: Υποβολή αιτήματος προς το Τ.Π.&Δ. για τη χορήγηση δανείου για την κάλυψη της ιδίας συμμετοχής της Δ.Ε.Τ.Ε.ΠΑ. στην εκτέλεση της πράξης «Επέκταση των εγκαταστάσεων της Τ/Θ Ευρύτερης περιοχής Αμυνταίου» ενταγμένης στο Ε.Π.ΠΕΡ.Α.Α., ο κ. Θεοδωρίδης και το μέλος του Δ.Σ. κ Αβραμίδης Ιωάννης καταψήφισαν την πρόταση, απόφαση 116/2013 Διοικητικού Συμβουλίου Δ.Ε.Τ.Ε.Π.Α., με την πρόφαση ότι τα χρηματικά αποθέματα της Επιχείρησης επαρκούν. Αν και η αναγκαιότητα της λήψης δανείου τους γνωστοποιήθηκε και τεκμηριώθηκε με την παρουσίαση πίνακα χρηματοροής από τον Γενικό Διευθυντή και τον Προϊστάμενο της Οικονομικής Υπηρεσίας.
Για κάποιον που γνωρίζει απλή αριθμητική, τα χρηματικά αποθέματα της επιχείρησης, στα οποία αναφέρεται ο κ. Θεοδωρίδης, μετά από χρηστή διαχείριση της παρούσας Διοίκησης, δεν επαρκούν  για την κάλυψη της ιδίας συμμετοχής,3.776.293,00 ευρώ.

Επίσης δεν είναι δυνατόν η επιχείρηση να μείνει εν εξελίξει τόσο μεγάλου έργου χωρίς χρήματα στο ταμείο της.
Ποια σκοπιμότητα εξυπηρετεί ο κ. Θεοδωρίδης προτρέποντάς μας σε τέτοιες λύσεις;
Θέλει να επαναλάβουμε τα δικά του λάθη και να θέσουμε σε κίνδυνο την εξέλιξη του έργου;
Θέλει να ξαναζήσουμε καταστάσεις του 2002, όταν ξεκίνησε το έργο της Τηλεθέρμανσης χωρίς την εξασφάλιση χρημάτων, με αποτέλεσμα όταν έχασε τις εκλογές ο ίδιος, ο κ. Λιάσης έτρεχε να εξασφαλίσει χρηματοδότηση και να πληρώσει τους  απλήρωτους εργολάβους;
Από αυτή την αστοχία η Επιχείρηση επιβαρύνθηκε με το ποσό των 300.000,00 ευρώ, χρήματα των καταναλωτών των συνδημοτών μας.

Σε όλα τα προηγούμενα έργα της Τηλεθέρμανσης έγιναν συνάψεις δανείων, για τα οποία η επιχείρηση πληρώνει τοκοχρεολύσια 500.000,00 ευρώ ετησίως  από τη διάθεση χρημάτων του Τοπικού Πόρου.

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΑΝΕΙΟΔΟΤΗΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ της ΤΗΛΕΘΕΡΜΑΝΣΗΣ και οποιαδήποτε προσπάθεια παραπληροφόρησης και αποπροσανατολισμού των συνδημοτών μας σκοπό έχει την υπονόμευση του έργου.
Η δυνατότητα όλων των συνδημοτών μας να έχουν τηλεθέρμανση είναι από τα σοβαρότερα προβλήματα του Δήμου μας  και δεν πρέπει να χρησιμοποιείται στο βωμό της ψηφοθηρίας.

Παρακαλούμε τον κ. Θεοδωρίδη να μη χρησιμοποιεί την τηλεθέρμανση για την επίτευξη προεκλογικών στόχων και μετεκλογικών σκοπών γιατί όσες φορές στο παρελθόν διαχειρίστηκε θέματα της τα αποτελέσματα και οι συνέπειες ήταν καταστροφικές για την επιχείρηση και τους καταναλωτές.   




Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΗΣ Δ.Ε.Τ.Ε.Π.Α.           
                                             ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

2 σχόλια:

  1. Μπορειτε να μας πειτε κυριε Παπαχρηστου με ποια κριτηρια ορισατε τεχνικο αασφαλειας τον γιο του κολλητουσας στο τσιφλικη σας ΔΕΤΕΠΑ την στιγμη που υπαρχουν τοοσα ανεργα παιδια με πτυχια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ελα τωρα....κακιες....Κανει τετοια πραγματα ο αποστρατος συνταγματαρχης??//?//Αποκλειεται Αφου παντοτε μαςε τα λεει τοσο ομορφα και πιστευτα..Αποκλειεται...Βεβαια μη περιμενεις να σου απντησσει κυριε 12'55 γιατι εχει τωρα διαλειμα απ τη δουλεια του την οντως πολυ βαρεια στο καφε Ρωμανιδη...

      Διαγραφή

Α. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τις απόψεις των αποστολέων τους.
Β. Θερμή παράκληση, τα σχόλια να είναι κόσμια, ώστε να συνεισφέρουν στο διάλογο.
Γ. Δεν δημοσιεύονται σχόλια:
1.-Υβριστικoύ χαρακτήρα
2.- Γραμμένα με greeklish
3.- Με προσωπικό περιεχόμενο

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.