Ηλεκτρονική εφημερίδα με νέα της περιοχής Αμυνταίου – Φλώρινας και όχι μόνο… από το 2008

Κυριακή 13 Ιουλίου 2014

Τιμήθηκε η μνήμη του ολοκαυτώματος στο Λέχοβο

Δείτε σχετικό βίντεο 
και φωτογραφίες
Με επισημότητα και θρησκευτική ευλάβεια πραγματοποιήθηκε σήμερα, Κυριακή 13 Ιουλίου 2014, η εκδήλωση μνήμης για τα 71 χρόνια από την πυρπόληση του Λεχόβου από τους κατακτητές Γερμανούς και τους ντόπιους συνεργάτες τους.

Το πρωί εψάλη  θεία λειτουργία από τον εκπρόσωπο του μητροπολίτη Καστοριάς πατέρα Νικόλαο και τον εφημέριο του χωριού Παπά Μενέλαο Σιώκη παρουσία του Γενικού προξένου της Γερμανίας στη Θεσσαλονίκη Ingo Von Voss, του  περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γιώργου Δακή, του προέδρου του περιφερειακού συμβουλίου Δυτικής Μακεδονίας Γιώργου Παπαδόπουλου, του δημάρχου Αμυνταίου Μάκη Ιωσηφίδη, του προέδρου του τοπικού συμβουλίου Λεχόβου Πέτρου Τόμου του νεοεκλεγέντα αντιπεριφερειάρχη Φλώρινας Στέφανου Μπύρου, του νεοεκλεγέντα δημάρχου Αμυνταίου Κώστα Θεοδωρίδη , εκπροσώπου του Στρατού και του Πυροσβεστικού Σώματος, εκπροσώπου  των μαρτυρικών πόλεων και κατοίκων του χωριού.
Στη συνέχεια εψάλη επιμνημόσυνη δέηση για τους πεσόντες κατά την περίοδο της κατοχής, ακολούθησε κατάθεση στεφανιών και  στη συνέχεια εκφωνήθηκε ο πανηγυρικός της ημέρας από τον συμπατριώτη μας Λαογράφο Ιστορικό Παναγιώτη Χ. Φίτζιο. Χαιρετισμό απηύθυνε  ο Γερμανός πρόξενος Ingo Von Voss.

Η τελετή έκλεισε με τη ανάκρουση του εθνικού ύμνου.-














1 σχόλιο:

  1. Ευγνωμονες οι ευγενικοι αρχοντες του Λεχοβου και του Δημου μας για τη συμπεριφορα πριν 71 χρονια των ναζιστων πατεραδων των αθωων σημερινων Γερμανων ...ανακυρησουν τον απερχομενο προξενο της Γερμανιας επιτιμο Δημοτη της Μαρτυρικης ΚοινοτηταςΛεχοβου......καμαροτοοο λεκανηηηηη...ΑΘΡ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Α. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τις απόψεις των αποστολέων τους.
Β. Θερμή παράκληση, τα σχόλια να είναι κόσμια, ώστε να συνεισφέρουν στο διάλογο.
Γ. Δεν δημοσιεύονται σχόλια:
1.-Υβριστικoύ χαρακτήρα
2.- Γραμμένα με greeklish
3.- Με προσωπικό περιεχόμενο

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.