Ηλεκτρονική εφημερίδα με νέα της περιοχής Αμυνταίου – Φλώρινας και όχι μόνο… από το 2008

Τρίτη 17 Φεβρουαρίου 2015

Τα … κακώς κείμενα της πλατείας Αγίων Κων/νου & Ελένης στο Αμύνταιο



Τρία σημεία μου προξενούν πάντα το   αρνητικό ενδιαφέρον,   κάθε φορά που   διασχίζω την πλατεία Αγίων Κων/νου και Ελένης στο Αμύνταιο.
Το πρώτο είναι   το γκαζόν και οι θάμνοι οι οποίοι είναι φυτεμένοι στη διαχωριστική νησίδα που βρίσκεται στην αρχή του κεντρικού δρόμου προς Πτολεμαΐδα ( ακριβώς στα γραφεία των ταξί. Η νησίδα βρίσκεται μόνιμα σε κακή κατάσταση ( οι θάμνοι μισοκαμένοι και το γκαζόν πάντα καμένο). 
Το… ωραίο στην υπόθεση αυτή είναι ότι σε κάθε πανηγύρι, η εκάστοτε Δημοτική Αρχή τοποθετεί πλαστικό πλέγμα για να τα προστατεύσει από επισκέπτες αλλά μονίμως…αποτυγχάνει. Με λίγα τετραγωνικά μέτρα πλακάκια πιστεύω πως θα λυθεί μια κι' έξω το πρόβλημα.
Το δεύτερο είναι  η μεταλλική κολώνα πάνω στην οποία έχει τοποθετηθεί φωτεινός πίνακας με ενδείξεις θερμοκρασίας, ημερομηνίας και ώρας και η οποία βρίσκεται δίπλα στο εκκλησάκι των Αγίων Κων/νου και Ελένης, στην πιάτσα των ταξί. Επειδή ο πίνακας έχει να λειτουργήσει χρόνια και δεν προσφέρει τίποτα και στην αισθητική του  χώρου, η απομάκρυνσή του είναι επιβεβλημένη.
Και το τρίτο είναι το καμένο κυπαρίσσι, το οποίο βρίσκεται δίπλα στο μνημείο Εθνικής Αντίστασης 1941-1944. Έχω την εντύπωση ότι προσβάλει όχι μόνο την αισθητική του χώρου αλλά και το ίδιο το μνημείο. Η άμεση απομάκρυνσή του και η αντικατάστασή του με ένα νέο δένδρο κρίνεται επιβεβλημένη.
Η κοστολόγηση των έργων αυτό κρίνεται από μηδενική έως ελάχιστη, με δεδομένο ότι μπορεί να γίνει από τα συνεργεία του δήμου ή από τους "διμηνίτες" που πρόκειται να προσληφθούν.

Επειδή η κατάσταση είναι χρόνια και επειδή κυρίως δεν προσκομίζει πολιτικά οφέλη, οι προηγούμενες δημοτικές αρχές υποβάθμιζαν  τέτοιου είδους θέματα. Ο σημερινός, επί του εξωραϊσμού αντιδήμαρχος θα συνεχίσει την πολιτική των προκατόχων του;
lexovitis


3 σχόλια:

  1. Για τα παρκαρισμενα πανω χορτάρι και στην πλατεια ουδέν σχόλιο ,η ράμπα για τα αναπηρικά έχει μετατραπεί σε ράμπα για να ανεβαίνουν στην πλατεια τα αυτοκίνητα ,τους κατεστραμμένους κυβολιθους ποιος θα τους πληρώσει ;οι διαβάσεις πεζών που έχουν σβηστεί ποτε κανένας δεν τις ξανάφτιαξε,πριν κάποια χρόνια τοποθέτησαν κολωνακια τα οποία αφαιρέθηκαν και επανατοποθετήθηκαν μπροστά απο τις τράπεζες αλλά σε δυο τρια σημεία αφέθηκαν κενά ,ας πιστέψουμε όχι σκόπιμα για ρουσφετακι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Επίσεις η διαχωριστική νισηδα στον δρόμο προς ξυνο νέρο στο οινοποιείο είναι Πολύ επικίνδυνη το βράδυ και οτάν βρέχει δεν φαίνεται

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πες κάτι και για τα σκυλιά!
    Πες κάτι και για τον δρόμο από τα παλιά ΣΟΑ μέχρι το πασάζο της Βεγόρας!
    Πες κάτι για τον καινούργιο περιφερειακό δρόμο που σταματάει στις γραμμές του τρένου!
    Πες και για τα κολονάκια που πρέπει να βάλουν στο κομμάτι του δρόμου μπροστά το εφημεριδοπωλείο!
    Ο νοικοκύρης

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Α. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τις απόψεις των αποστολέων τους.
Β. Θερμή παράκληση, τα σχόλια να είναι κόσμια, ώστε να συνεισφέρουν στο διάλογο.
Γ. Δεν δημοσιεύονται σχόλια:
1.-Υβριστικoύ χαρακτήρα
2.- Γραμμένα με greeklish
3.- Με προσωπικό περιεχόμενο

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.