Ηλεκτρονική εφημερίδα με νέα της περιοχής Αμυνταίου – Φλώρινας και όχι μόνο… από το 2008

Κυριακή 29 Μαρτίου 2015

Ζωντανούς αλλά και νεκρούς ξεσπιτώνουν τους κάτοικους της Τ.Κ. Αχλάδας Φλώρινας τα λιγνιτωρυχεία

 Προκλητική  επιστολή από τα Λιγνιτωρυχεία Αχλάδας, δέχτηκε πριν λίγες μέρες το Εκκλησιαστικό  συμβούλιο της Τ.Κ. Αχλάδας ,  με την οποία θρασύτητα  ζητούν, την παύση ταφής και την μετακίνηση των νεκροταφείων και των ναών, καθώς ‘’γνωρίζουμε(εμείς οι κάτοικοι )’’ τόνισαν πως πρόκειται να επεκταθεί η εκμετάλλευση και εντός των οικισμών.
Η επιστολή έφερε την υπογραφή του αναπληρωτή διευθύνων σύμβουλο Χρήστου Νικ. Παυλίδη.Εσείς Κύριοιεκπρόσωποι  που προβήκατε σε αυτή την ενέργεια έχετε στα χέρια σας όλες τις απαιτούμενες άδεις που χρειάζονται ? Είναι γνωστό πως το θέμα  εκταφής ενός νεκροταφείου (εδώ πρόκειται για 2)είναι τρομερά δύσκολο και χρονοβόρο. Απαιτείται σειρά αδειών μετά την κατάθεση δεκάδων μελετών, όπως γεωλογική μελέτη , ρυμοτομική, χωροταξική, υδρολογική μελέτη κ.λ.π. και μετά την κατάθεση στο αρμόδιο υπουργείο, απαιτείται ο  έλεγχο αυτών και κατόπιν η παροχή έγκρισης . Αυτό μεταφράζεται σε  χρόνια..ως γνωστών. Προνοήσατε δηλαδή ,  διενεργώντας προ 5 ετίας (τουλάχιστον) τις προαναφερόμενες ενέργειεςκαι σήμερα έχετε στα χέρια σας τις απαιτούμενες άδειες και είπατε να μας ενημερώσετε απλά ? Αφού κρατάτε την νομιμότητα των κινήσεων σας γιατί δεν στείλατε συνοδευτικά και τις εγκρίσεις των παραπάνω Υπηρεσιών? Μήπως είναι και αυτές ‘’ το ίδιο νόμιμες ‘’με εκείνη του νέου δρόμου που φτιάξατε,  ουσιαστικά  για δική σας διευκόλυνση και το ‘’πλασάρετε’’ ως  καινούργιο ιδανικό δρόμο  για τους κάτοικους των 2 χωριών(Αχλάδας Σκοπού )?Και περιμένετε να ‘’το χάψουμε ‘’ και αυτό ?Εύλογα χαρακτηρίζει κανείς επιθετική με απεριόριστο θράσος τη συγκεκριμένη αβάσιμη ενέργεια σας,  που σκοπό έχει τον εκφοβισμό και την καθήλωση των κατοίκων σε όποια προσπάθεια αντίδρασης σκοπεύουν να προβούν.
 Εσείς λοιπόν που ζητάτε τα προαναφερόμενα με πια λογική το κάνετε? Θεωρείτε ιδιοκτησία σας (του πατέρας σας είναι ?)ένα ολόκληρο χωριό και απλά μας ενημερώνετε με επιστολές τα βήματα που ‘’είμαστε υποχρεωμένοι’’ ν΄ ακολουθήσουμε πιστά ?Που βρισκόμαστε? Στην Νότια Αφρική σε γκέτο των Νέγρων από αποικιοκράτες εξορύχους  επενδυτές? Τ ι ρατσιστικές ενέργειες είναι αυτές? Φτάνει πια το ‘’διαιρει και βασίλευε’’ με αθέμιτα μέσα, αποπροσανατολίζοντας τους κατοίκους και δημιουργώντας διχόνοιες μεταξύ τους με απώτερο σκοπό την πραγματοποίηση των στόχων σας . Αξίζει να τονίσουμε πως η θέση του Ιερέα αλλά και των κατοίκων  του χωριού είναι αντίθετη και καθόλου σύμφωνη με το περιεχόμενο της επιστολής . Ωστόσο οι κάτοικοι βρίσκονται σε διαδικασίες για την επιλογή εκπροσώπων για τα θέματα του χωριού  και την αντιμετώπιση των προβλημάτων που δημιουργούν τα λιγνιτωρυχεία στην περιοχή . 

Νεολαία Τ.Κ. Αχλάδας .


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Α. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τις απόψεις των αποστολέων τους.
Β. Θερμή παράκληση, τα σχόλια να είναι κόσμια, ώστε να συνεισφέρουν στο διάλογο.
Γ. Δεν δημοσιεύονται σχόλια:
1.-Υβριστικoύ χαρακτήρα
2.- Γραμμένα με greeklish
3.- Με προσωπικό περιεχόμενο

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.