Ηλεκτρονική εφημερίδα με νέα της περιοχής Αμυνταίου – Φλώρινας και όχι μόνο… από το 2008

Τρίτη 14 Απριλίου 2015

Οι φίλοι των τεσσάρων λιμνών του δήμου Αμυνταίου

Γράφει ο lexovitis
Πριν μερικές ημέρες βρισκόμουν με μια παρέα φίλων για καφέ σε γνωστή καφετέρια του Αμυνταίου και συζητούσαμε, μεταξύ άλλων και  για την εντυπωσιακή αύξηση της στάθμης της λίμνης Βεγορίτιδας.
Κάποια στιγμή λοιπόν ο παλιός μου συμμαθητής Άγγελος Ρακόπουλος μου λέει. Στέργιε, δεν κάνεις  μια στήλη στην ιστοσελίδα σου να γράφουμε την άποψή μας  για τις λίμνες του δήμου μας;  Βρήκα την ιδέα του πολύ ωραία και σας την παρουσιάζω. Η στήλη λοιπόν αυτή μπορεί να αποτελέσει ένα ειρηνικό πεδίο ανταλλαγής ιδεών, όπου ο καθένας μπορεί καταθέσει τις απόψεις του. Δεν αποκλείεται κανείς από αυτή την πρωτοβουλία. Προσοχή όμως. Οι όποιες αντιπαραθέσεις δεν πρέπει να περιέχουν επιθέσεις σε προσωπικό επίπεδο, αλλά να κινούνται στα πλαίσια μιας γόνιμης συζήτησης, η οποία θα προσφέρει κάτι θετικό για το μέλλον των λιμνών μας. Άλλωστε όλοι έχουμε να ωφεληθούμε από την διατήρηση της ισορροπίας  του οικοσυστήματος του δήμου μας. Από τους ψαράδες των λιμνών μέχρι τους αγρότες πέριξ αυτών και από τους οικολόγους μέχρι τους απασχολούμενους με τον τουρισμό.-

13 σχόλια:

  1. Οσο πιο μεγάλες και πιο καθαρές ,τόσο το καλύτερο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Στεργιο φιλε και συμμαθητη σ ευχαριστω που κανεις πραγματικοτητα την ιδεα μου που δεν ειναι και κατι φοβερο για ενα γονιμο και δημοκρατικο διαλογο για τα στιολιδια του Δημου μας τις 4 λιμνες.Μοναδικος Δημος πανελλαδικα με τετοιο φυσικο πλουτο που μας χαρισε η φυση.Το κυριο ζητημα ειναι ποσο σταθηκαμε εμεις σοβαροι σαν Πολιτεια και πολιτες στη διαχειρηση αυτου του ανεξοδα αποκτημενου θυσαυρου.Α.Θ.Ρ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μεσα σε 40 χρονια καταφεραμε το ακατορθωτο να καταστρεψουμε το φυσικο περιβαλον μιας πανεμορφης χωρας στο ονομα μιας αμφιλεγομενης αναπτυξης που βλεπουμε σημερα τη καταντια της...Δανεια...χρεη..φτωχεια..ανεργια..καμια προοπτικη για τους νεους...Κι ολα αυτα σε καιρο ειρηνης...Ειμαστε φοβεροι στην αυτοκαταστροφη..Α.Θ.Ρ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Να αφήσετε την λίμνη...ήσυχη. Είναι δώρο Θεού. Οι ηγέτες να ενδιαφερθούν για την καθαρότητα του νερού από τα απόβλητα και τις σπασμένες αποχετεύσεις, για την πλαζ του Αγίου Παντελεήμονα, όπου το καλοκαίρι γεμίζει από παιδιά και λιγοστούς τουρίστες (γιατί άραγε;) Λυπάμαι για τους αγρότες που επένδυσαν στα παραλίμνια χωράφια. Τα παράπονα στον...Παντοδύναμο.Ας αποζημιωθούν από την Δημοτική αρχή ή τον ΕΛΓΑ.
    Ο νοικοκύρης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οχι μονο τα παραπονα..στον Παντοδυναμο..αλλα κι αποζημιωσεις να παρουν απο εκει...Αφου ευθυνεται αυτος..

      Διαγραφή
    2. Που ειστε τωρα Χατζηγακηδες και Κοντοι και αλλοι χουβαρνταδες υπουργοι με τα εκατομυρια αποζημιωσεις σε αναξιοπαθουντες τσιφλικο-αγροτες???Πουνε τα χρονια ωραια χρονια...τωρα μονο βροχεςκαι χιονια...Και πολυ περιεργα δεν βλεπουμε γιγαντια τρακτερ να κλεινουνε την εθνικη οδο..

      Διαγραφή
    3. Τωρα η αγωνια πολλων που κολυμπησαν στο πελαγος επιδοτησεων-πετσινων ειναι που να κρυψουν τη μαρμιτα που τσεπωσαν δεκαδες χρονια ασυδοτης ρεμουλας...Το λιγοτερο ειναι γι αυτους τα πλυμηρισμενα χωραφια απ τη φουσκωμενη λιμνη...

      Διαγραφή
  5. H πολιτεια φανηκε πολυ κατωτερη των περιστασεων, με παλαιοκομματικές αλχημειες και ανιδιοτελεια , έκανε τον πονο του τσιφλικα, εθνικη προσταγή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Εδω δεν εχουμε τσιφλικαδες..εχουμε μικρομεσαιους ψευτο-τσιφλικαδες..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το φρεσκο-καθαρο-οξυγονομενο-ανανεωσιμο νερο που εισερευσε στη-βιασμενη λιμνη ειναι καινουργια ζωη για το ολο οικοσυστημα...Ψαρια φυτα πουλια θελουν καθαρο ποσιμο νερο...Μια λιμνη βαλτος-βουρκος ειναι εστια μολυνσης για ολους μας εξω απ την καταστροφη ενος φυσικου περιβαλοντος που δεν ειναι ιδιοκτησια κανενος...Α.Θ.Ρ.

      Διαγραφή
  7. Συμμετέχοντας στον διάλογο μου γεννήθηκε μία απορία
    -Τι απέγινε εκείνο το μηχάνημα κοπής καλαμιών αξίας μισού εκατομυρίου ευρώ στην Λίμνη των Πετρών;
    -Σε τι κατάσταση βρίσκεται; Από πληροφορίες που έχω έχει γίνει καταφύγιο πουλιών της λίμνης και σκουριάζει.Εάν φιλοτιμηθεί κανένας ευαισθητοποιημένος φωτορεπόρτερ να αποθανατήσει και να το αναρτήσει στο διαδίκτυο θα μας διευκολύνει πολύ. Θα το αναρτήσουμε ευχαρίστως και εμείς με την σειρά μας σε διάφορα σάιτσ και μπλόγκ του ...νάττσιοναλ ζωογράφικ ως μνημείο που άφησε ιστορία στην πανέμορφη λίμνη των Πετρών !
    Θυμάμαι μάλιστα πρίν λίγα χρόνια κατά την άφιξη του μηχανήματος αυτού διοργανώθηκε μία φαντασμαγορική φιέστα με σχετικό γεύμα ποτα συνεντεύσεις σε δημοσιογράφους κλπ Μεγαλεία και χλίδα μιλάμε ( τότε ) Δεν γνωρίζουμε όμως σήμερα σε τι κατάσταση βρίσκεται το μηχάνημα κοπής καλαμιώνων στην λίμνη Πετρών Αμυνταίου και μάλιστα έχουν έντονο ενδιαφέρον για την επένδυση αυτή και ευρωπαίοι οικολόγοι αυτές τις ημέρες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Γιατι δε ρωτας το φιλο σου τον Βοσκοπουλο που σαν νομαρχης πριν καποια χρονια το αγορασε και το εριξε να σαπιζει στην ακρολιμνια/??Ο δημος Αμυνταουδε παραλαβε κανενα τετοιο αχρηστο μηχανημα που πληρωθηκε χρυσαφι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ετχαριστω 7.40 θα ρωτήσω την...γοργόνα της λίμνης και την εταιρία ΜΟΥΦΑ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Α. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τις απόψεις των αποστολέων τους.
Β. Θερμή παράκληση, τα σχόλια να είναι κόσμια, ώστε να συνεισφέρουν στο διάλογο.
Γ. Δεν δημοσιεύονται σχόλια:
1.-Υβριστικoύ χαρακτήρα
2.- Γραμμένα με greeklish
3.- Με προσωπικό περιεχόμενο

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.