Ηλεκτρονική εφημερίδα με νέα της περιοχής Αμυνταίου – Φλώρινας και όχι μόνο… από το 2008

Κυριακή 21 Ιουνίου 2015

Ενδιαφέρουσα η ομιλία του συγγραφέα Γ. Λεκάκη στο Λέχοβο με θέμα την ελληνικότητα των Αρβανιτών ( ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟ)

Με πρωτοβουλία του Ενωτικού Συλλόγου Λεχοβιτών "Ο Προφήτης Ηλίας" πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα, 20 Ιουνίου 2015, στο  εντευκτήριο του συλλόγου, εκδήλωση-ομιλία  με θέμα την ελληνικότητα των Αρβανιτών.
Ο κύριος ομιλητής της εκδήλωσης συγγραφέας Γεώργιος Λεκάκης*, απέδειξε την ελληνικότητα των Αρβανιτών, καθώς και την διαφορετικότητα των Αρβανιτών από τους Αλβανούς παραθέτοντας πλήθος τεκμηριωμένων στοιχείων.Ακολούθησε διαλογική συζήτηση με τους παριστάμενους.
Την ομιλία παρακολούθησαν ο αντιπεριφερειάρχης πολιτισμού περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας  Παύλος Τσότσος, οι αντιδήμαρχοι Αμυνταίου Μάκης Θεοδωρίδης και Σάββας Καραγιαννίδης, ο πρόεδρος της Τ.Κ. Λεχόβου Πέτρος Τόμου, ο επικεφαλής της μειοψηφίας στο δημοτικό συμβούλιο Αμυνταίου Μάκης Ιωσηφίδης, οι δημοτικοί σύμβουλοι Ειρήνη Γοράντη και Παναγιώτης Κόλκας και ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αμυνταίου Βασίλειος Μπούτσης.
Θα πρέπει να αναφερθεί ότι οι λεχοβίτες κατέκλυσαν το εντευκτήριο του συλλόγου, δείχνοντας έμπρακτα το ενδιαφέρον τους  για μάθηση.
Παρακολουθήστε εκτενή αποσπάσματα από την ομιλία στο βίντεο που ακολουθεί.-

*Ο Γιώργος Λεκάκης γεννήθηκε στο Μόναχο της Γερμανίας, από Έλληνες γονείς μετανάστες, στις 17 Αυγούστου 1964.
Μεγάλωσε και σπούδασε εκεί, Κοινωνιολογία και Δημοσιογραφία.
Ο πατέρας του, Ανδρέας Γ. Λεκάκης, από το Κερατσίνι του Πειραιώς (με καταβολές από την Ύδρα και απώτερα από τα Σφακιά Χανίων της Κρήτης) και η μητέρα του, Αικατερίνη Ιω. Μιχαηλίδου, από το  Πλατύ Ημαθίας (με καταγωγή από την Καππαδοκία), εγκαταστάθηκαν πλέον μόνιμα στον Πειραιά, μετά από 20ετή και πλέον "θητεία" στην ξενητειά, ως εργάτες.
















1 σχόλιο:

  1. Συνχαρητηρια στον Ενωτικο συλλογο Λεχοβου για αυτη την ιδιαιτερα σημαντικη ενημερωση για την ιστορια των Αρβανιτων..Συνεχιστε ετσι και θα εχετε την πληρη στηριξη των κατοικων του ιστορικου αυτου χωριου..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Α. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τις απόψεις των αποστολέων τους.
Β. Θερμή παράκληση, τα σχόλια να είναι κόσμια, ώστε να συνεισφέρουν στο διάλογο.
Γ. Δεν δημοσιεύονται σχόλια:
1.-Υβριστικoύ χαρακτήρα
2.- Γραμμένα με greeklish
3.- Με προσωπικό περιεχόμενο

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.