Ηλεκτρονική εφημερίδα με νέα της περιοχής Αμυνταίου – Φλώρινας και όχι μόνο… από το 2008

Σάββατο 3 Οκτωβρίου 2015

Είναι δυνατόν το Αμυνταιώτικο κρασί να λείπει από τις υπαίθριες ταβέρνες της εμποροπανήγυρης;

Γράφει ο lexovitis
Με λύπη μου διαπίστωσα πως στην εμποροπανήγυρη του Αμυνταίου δεν καταναλώνεται ούτε μια φιάλη κρασί στις υπαίθριες ταβέρνες της εμπροπανήγυρης.
Οι επισκέπτες στρέφονται στο φθηνό κρασί  (κυρίως ρετσίνα), που δεν έχει καμία σχέση με το κρασί που παράγει η αμπελουργική περιοχή του Αμυνταίου.
Είναι δυνατόν η περιοχή μας, της οποίας τα κρασιά, με ονομασία προέλευσης (ΟΠΑΠ), σαρώνουν τα βραβεία παγκοσμίως, να μην μπορεί να παράξει ένα κρασί, το οποίο θα καταναλώνεται τις ημέρες της εμποροπανήγυρης;

Κύριοι οινοποιοί της περιοχής δέστε το  θέμα εγωιστικά. Επιτρέπετε στους ανταγωνιστές σας να "παίζουν μπάλα" στο γήπεδό σας; 

5 σχόλια:

  1. εδω δεν τα πουλανε ουτε οι καφετερειες τις περιοχης,το πανηγυρι σας φανηκε παραξενο..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ενας αναγνωρισμενος κρασοτοπος ποιοτητας η περιοχη μας ειναι τελειως λαθος να λειπει το κρασι της περιοχης απ τα τραπεζια τωνμερακληδων..Η αιτια σιγουρα βρισκεται συην απουσια προσιτου-λαικης καταναλωσης κρασιου πραγμα που συνεβαινε παλιοτερα στις ταβερνες της περιοχης..Εκτος αν στοχευουμε μονο τις πλουσιες αγορες Ευρωπης Αμερικης και Κινας...Το μπουκαλι των 3 ευρω οταν στη ταβερνα γινεται 10..στο τελος..γινεται ρετσινα..Ειναι κριμα για εναν ονομαστο κρασοτοπο και θα πρεπει να το δουν φορεις και ταβερνιαρηδες το θεμα..Αν οι ταβερνες προσφερουν προσιτο ποιοτικο κρασι στη περιοχη και διαφηστει αυτο θα εχουν πελατες απο μακρυτερα...εκτος αν βολευονται ολοι...με ρετσινα και μπυρα..Αντε εβιβα..Α.Θ.Ρ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ευθυνη εχουμε ολοι για το τι καταναλωνουμε σε σχεση μ αυτο που παραγουμε .Λιγη συνειδητοποιηση και λογικη σ αυτη τη δυσκολη εποχη ειναι απαραιτητη..Αλλα κι οι φορεις πρεπει να κινουνται στη σωστη κατευθυνση..Τελειωσε πλεον το κρατος με τις επιδοτησεις και τις λαμογιες..Κινητοποιηση και αυτενεργεια απ ολους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μεχρι τη δεκαετια του 80 τα 2 εστιατορια ΓΟΥΣΙΑΣ και ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ κι παμπολες ταβερνες ΜΑΛΑΤΣΗΣ ΣΙΣΤΑΚΟΣ ΣΙΠΚΑΣ ΧΑΤΖΗΣ ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΔΡΙΚΟΠΟΥΛΟΣ ΖΩΝΤΑΝΟΣ και κανα δυο αλλες που μου διαφευγουν τουΑΜΥΝΤΑΙΟΥ ειχαν χυμα πεντανοστιμο ντοπιο κρασι..Ο ΣΙΣΤΑΚΟΣ ειχε ενα θεικο μυρωδατο απο μοσχατο σταφυλι..Τοπικες γευσεις ασυναγωνιστες που τις θυμουνται οσοι τις δοκιμασαν.Ειναι καιρος να αξιοποιησουμε εναν ασυγκριτο τοπικο πλουτο με λιγη καλη κι εξυπνη θεληση και προσπαθεια..Α.Θ.Ρ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ξεχασα σε συνεχεια του προηγουμενου σχολιου τις ταβερνες των ΜΠΟΥΡΤΗ τουΑΝΤΩΝΙΑΔΗ. του ΝΑΤΣΗ ετσι για την ιστορια..Α.Θ.Ρ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Α. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τις απόψεις των αποστολέων τους.
Β. Θερμή παράκληση, τα σχόλια να είναι κόσμια, ώστε να συνεισφέρουν στο διάλογο.
Γ. Δεν δημοσιεύονται σχόλια:
1.-Υβριστικoύ χαρακτήρα
2.- Γραμμένα με greeklish
3.- Με προσωπικό περιεχόμενο

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.