Ηλεκτρονική εφημερίδα με νέα της περιοχής Αμυνταίου – Φλώρινας και όχι μόνο… από το 2008

Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2015

Εκτός ελέγχου η χθεσινή συζήτηση στο Δ.Σ. Αμυνταίου για τα ελευθέρια της Τ.Κ. Κέλλης

Η συζήτηση στη χθεσινή (16.11.2015) 26η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου (Δ.Σ) Αμυνταίου, προοιωνίζονταν ότι θα είναι επεισοδιακή, λαμβάνοντας υπόψη την έγγραφη καταγγελία του συνδυασμού της μειοψηφίας, στο δημοτικό συμβούλιο Αμυνταίου "Ανοιχτοί Ορίζοντες, που προηγήθηκε της συνεδρίασης, για απουσία της Δημοτικής Αρχής στα ελευθέρια της Τ.Κ. Κέλλης.
Στο ημίωρο των ερωτήσεων λοιπόν, οι δημοτικοί σύμβουλοι της μειοψηφίας, κατήγγειλαν τη Δημοτική Αρχή, για  αποχή της από τις εκδηλώσεις της ως άνω Τ.Κ., στο οποίο παρευρίσκονταν ο υπουργός Εθνική Άμυνας Πάνος Καμμένος, Ανώτατοι αξιωματικοί του στρατού με επικεφαλής τον αρχηγό ΓΕΣ Βασίλειο Τελλίδη, ο περιφερειάρχης δυτικής Μακεδονίας Θεόδωρος Καρυπίδης, ο αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Φλώρινας Στέφανος Μπίρος κ. α.,  θεωρώντας έωλο το επιχείρημα της, σχετικά με το ότι η γιορτή  δεν ήταν θεσμοθετημένη από την Πολιτεία. Θεώρησαν δηλαδή ότι ήταν σκόπιμη η απουσία τους, επειδή ο πρόεδρος της Τ.Κ. Κέλλης Αθανάσιος Τάσκας, ο οποίος διοργάνωσε την εκδήλωση, δεν ανήκε στην παράταξή της πλειοψηφίας.
Ο δήμαρχος Αμυνταίου στην απάντησή του επεσήμανε πως οι εκδηλώσεις για τα  ελευθέρια της Τ.Κ. Κέλλης δεν είναι επίσημα αναγνωρισμένη γιορτή από την Πολιτεία, είναι μια διαδικασία η οποία δεν έχει καμιά νομιμότητα και πως η μειοψηφία συντηρεί το θέμα για αντιπολιτευτικούς λόγους.
Είπε επίσης ότι αν ξεγελάστηκαν και παραβρέθηκαν ένας υπουργός, ένας αρχηγός ΓΕΣ η οποιοσδήποτε άλλος, αυτό δεν σημαίνει ότι ήταν το νόμιμο.
Κατά τη διάρκεια της συζήτησης δημιουργήθηκε φραστικό επεισόδιο μεταξύ του δημοτικού συμβούλου Ιορδάνη Μπάντη και του προέδρου του Δ.Σ., καθώς και του προέδρου της Τ.Κ. Κέλλης και του προέδρου του Δ.Σ.. Ο  πρόεδρος του Δ.Σ. ζήτησε από τον πρόεδρο της Τ.Κ. Κέλλης να αποχωρήσει από την αίθουσα συνεδριάσεων, εκείνος αρνήθηκε και κλήθηκε η αστυνομία για να εκδιωχθεί από την αίθουσα.
Ο επικεφαλής της μειοψηφίας Μάκης Ιωσηφίδης κατέθεσε συμβιβαστική πρόταση για να συνεχιστεί η συζήτηση, να παραμείνει δηλαδή ο πρόεδρος της Τ. Κ. Κέλλης στην αίθουσα, ο πρόεδρος του Δ.Σ. αρνήθηκε και η μειοψηφία αποχώρησε.
Στην συζήτηση ακούστηκαν βαριές εκφράσεις, οι οποίες δεν περιποιούν τιμή για το δημοτικό συμβούλιο. Είναι καιρός να σταματήσουν οι "κοκορομαχίες" και να παραχθεί δημιουργικό έργο, γιατί οι δημότες τους εξέλεξαν μόνο για αυτό και τίποτε άλλο.

Για πιο αναλυτική σας  ενημέρωση δείτε στο βίντεο που ακολουθεί.- 




9 σχόλια:

  1. Συμπέρασμα: Ο Δήμαρχος δεν παρευρέθει για δύο λόγους:
    1) Στην εξέδρα θα ήταν ο Τάσκας.
    2) Έχει κόμπλεξ κατωτερότητας απέναντι σε υψηλά ιστάμενους.
    3) Υπακούει στις επιλογές του ΣΥΡΙΖΑ.
    4) Θέλει οι γιορτές να οργανώνονται από αυτόν για να εισπράττει την δόξα.
    5) Καθοδηγείται από τον κ. Ρακόπουλο σε εθνικά θέματα.
    Ένας Κελλιώτης ψηφοφόρος του.
    (Οι δύο λόγοι μου βγήκαν πέντε)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Λες ψέματα για 2 λόγους:
      1. Καταρχάς δεν είσαι Κελλιώτης ψηφοφόρος, είσαι ο κλασσικός αμυνταιώτης προβοκάτορας.
      2. Ακολουθείς και στηρίζεις τη συνήθη αποτυχημένη και νοσηρή τακτική του κυρ Μάκη να κατασκευάζεται περιστάσεις και γεγονότα γιατί δεν μπορεί ούτε να αντιπολιτευτεί ούτε και να συμπολιτευτεί με άλλον τρόπο
      3. Εσύ έχεις κόμπλεξ και πολύ μεγάλο απέναντί στο Δήμαρχο, και δεν μπορείς να τον αντιμετωπίσεις με κανέναν τρόπο. Για αυτό καταφεύγεις κατά πάγια τακτική σε λασπολογία.
      4. Επειδή εσύ καθοδηγείσαι από κόμματα και πρόσωπα, κρίνει εξ' ιδίων τα αλλότρια, και θέλεις να επιβάλεις ότι έτσι λειτουργούν και οι υπόλοιποι.
      5. Οι μόνοι που νοιάζονται για εξέδρες φρουφρού,αρώματα και θεατρινισμούς είσαι εσύ και ο πρώην δήμαρχος. Δυστυχώς για εσάς, οι πολίτες διαφωνούν με τις τακτικές σας.

      Αν συνεχίσω οι 2 λόγοι θα γίνουν 102....

      Διαγραφή
  2. ΑΒΡΑΑΜ ΘΕΟΔΩΡΙΔΗ ΔΕΝ ΦΤΑΝΕΙ ΠΟΥ ΕΚΒΙΑΣΑΤΕ ΤΟΥΣ ΔΑΣΚΑΛΟΥΣ ΤΗΣ ΚΕΛΛΗΣ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΑΝΟΗΤΩΣ ΥΠΕΚΥΨΑΝ . ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΑΣΚΑΛΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΤΩΝ ΣΧΩΛΕΙΩΝ ΤΗΣ ΒΕΥΗΣ.
    ΑΠΑΝΤΗΣΕ ΜΟΥ ΣΕ ΔΥΟ ΑΠΛΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ;;;
    Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ, Ο ΑΡΧΗΓΟΣ ΓΕΣ, Ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ, ΟΙ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΕΣ ΚΟΖΑΝΗΣ ΚΑΙ ΦΛΩΡΙΝΑΣ, ΟΙ ΔΗΜΑΡΧΟΙ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΚΑΙ ΠΡΕΣΠΩΝ, ΟΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΟΛΟΙ ΗΤΑΝ ΣΥΝΕΡΓΟΙ ΣΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΑΥΤΗ ΠΑΡΑΝΟΜΙΑ;;;;;;;
    ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΟΛΑ ΗΤΑΝ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΕΣΥ ΤΕΛΙΚΑ ΓΙΑΤΙ ΠΑΡΑΣΤΑΘΗΚΕΣ ΑΠ΄ΟΤΙ ΛΕΣ;;; ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΟΔΕΧΘΕΙΣ ΤΟΝ ΣΥΝΕΡΓΟ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΝΟΜΙΑ ΥΠΟΥΡΓΟ;;;
    ΕΧΕΙΣ ΤΗΝ ΑΙΣΘΗΣΗ ΟΤΙ ΑΠΕΥΘΥΝΕΣΑΙ ΣΕ ΒΛΑΚΕΣ ΑΓΟΡΑΚΙ ΜΟΥ; ΤΙ ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΟΛΟΙ ΤΕΜΠΕΛΧΑΝΑΔΕΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ ΠΟΥ ΤΡΥΠΩΣΑΜΕ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΜΕ ΜΗΔΕΝ ΠΡΟΣΟΝΤΑ ΕΙΜΑΣΤΕ;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΟΠΟΙΑ ΓΙΟΡΤΗ Ή ΕΟΡΤΑΣΜΟ ΕΠΕΤΕΙΟΥ ΟΡΓΑΝΩΝΕΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΕΔΡΟΙ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΗ Ή ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΤΑΙ ΣΕ ΦΕΚ;;;;
    ΣΕ ΤΙ ΦΕΚ ΣΑΝ ΑΥΤΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΤΑΘΜΗ ΤΗΣ ΛΙΜΝΗΣ ΠΟΥ ΣΑΣ ΕΙΠΕ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΤΟ ΒΑΛΕΤΕ;;;
    ΑΝΙΣΤΟΡΗΤΟΙ ΚΥΡΙΟΙ ΣΤΙΣ ΜΑΧΕΣ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΜΟΝΟ ΚΕΛΙΩΤΕΣ Ή ΜΟΝΟ ΚΛΕΙΔΙΩΤΕΣ;; ΗΤΑΝ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ.
    ΚΙ ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ:
    Στις 11 το πρωί της 6ης Νοε.1912,η 5η Μεραρχία,υπο τoν Σ/χη (ΜΧ) Στέφ.Γεννάδη, προελαύνει μέσω της οδού Πτολεμαίδας- Μπάνιτσας (Βεύης), έχοντας ως εμπροσθοφυλακή το 13ο Σύνταγμα και μια πεδινή πυροβολαρχία.
    Η 4η Μεραρχία,με διοικητή τον υποστράτηγο Κωνσταντίνο Μοσχόπουλο,κινείται ήδη,από τις 7 το πρωί περίπου,από το χωριό Μανιάκι,μέσω της οδού που το συνέδεε με την Βεγόρα, προχωρώντας κοντά στην όχθη της λίμνης. Το ιππικό της προπορευόταν της εμπροσθοφυλακής και μετά από σκληρή μάχη κατέλαβε την γέφυρα της Βεγόρας.
    Λίγο πρίν το μεσημέρι συγκεντρώθηκε στα υψώματα μεταξύ Σόροβιτς (Αμυνταίου) και Βεγόρας,ενώ το ιππικό της 4ης μεραρχίας,μαζί με το ιππικό της 5ης,απώθησαν έφιππη τουρκική περίπολο.


    Στη 1 το μεσημέρι η 4η μεραρχία μπαίνει στο Αμύνταιο και προωθεί τμήματα της προς Κιρλί-Δερβέν (την στενωπό Κλειδίου).Εκεί,από τις 14.30′,η μεραρχία δέχεται πυρά τουρκικών πολυβόλων, που κατείχαν τα εκατέρωθεν υψώματα. Επακολούθησε αποφασιστική επίθεση της,με δύο τάγματα -σε πρώτη γραμμή- υποστηριζόμενα από δύο πυροβολαρχίες. Οι τούρκοι προέβαλαν ασθενή αντίσταση και,μετά απο σύντομο αγώνα,συμπτύχθηκαν στο εσωτερικό των στενών Κλειδίου.
    Η 5η μεραρχία, αφού προέλασε, έφτασε στις 3 το μεσημέρι (η κεφαλή της κύριας φάλαγγας της), στην διακλάδωση της οδού προς το Αμύνταιο, όπου δέχτηκε αραιά πυρά πυροβολικού. Μετά από αυτά τα γεγονότα,η μεραρχία συγκεντρώθηκε στο Ξινο-Νερο και στον Σωτήρα, όπου και στάθμευσε,απελευθερώνοντας τα δύο αυτά χωριά.
    Απο το πρωί εξάλλου,η 6η μεραρχία ενεργούσε προς το χωριό Γκορνίτσοβο (Κέλλη) με δυνάμεις ιππικού και τάγματα ευζώνων, έχοντας εμπλακεί σε σκληρή μάχη με τουρκικές δυνάμεις εκεί. Τελικά,μέχρι το βράδυ,έτρεψε τους τούρκους σε άτακτη φυγή και απελευθέρωσε την Κέλλη, όπου και εγκαταστάθηκε.
    (Ἀπό τά ἀρχεῖα τοῦ ΓΕΣ/ΔΙΣ) ΤΟ ΔΙΣ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΣΤΡΑΤΟΥ. ΚΑΙ ΓΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ Ο ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΟΥ ΗΤΑΝ ΣΤΗΝ ΚΕΛΛΗ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΡΟΝΗΣΑΤΕ ΜΕ ΛΕΤΕ ΠΑΡΑΝΟΜΟ ΣΥΝΕΡΓΟ ΤΟΥ ΤΑΣΚΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτη ολη η αληθινη κι ηρωικη ιστορια μιας Ελληνικης Εποποιιας περιγραφεται σαν ΜΑΧΗ του ΣΟΡΟΒΙΤΣ..και σκαλιστηκε στα μαρμαρα του ΑΓΝΩΣΤΟΥ ΣΤΡΑΤΙΩΤΗ..Τωρα αν εσεις θελετε να την τεμαχισουμε...σε μαχη της Κελλης..της Βεγορας..του Κλειδιου τουΞινου Νερου...και να γιορταζουμε καθε Διαμερισμα του Δημου καποια μερα του Νοεμβρη..Φτιαξτε τον καταλληλο φακελο με τα σχετικα να τα στειλει ο Δημος στο Υπουρ. Εσωτερικων για εγκριση...και περιμενετε απαντηση..τον αλλο αιωνα..και φυσικα να προστεθουν τα σχετικα στον Αγνωστο Στρατιωτη..Ειμαστε μαζι σας..Α.Θ.Ρ.

      Διαγραφή
    2. Αλλωστε ειναι προδηλο...οτι εχετε..στη Κελλη καποιοι..τις απαραιτητες διασυνδεσεις..Προς τι το μισος κι ο αλληλοσπαραγμος..ο ιδιος..

      Διαγραφή
    3. Εως οτου γινουν αυτα τα...απαραιτητα..καλο ειναι να φροντισετε να εχουν νερο και ιατρειο οι Κελλιωτες..Εκτος αν δεν τους ενδιαφερουν τετοια πεζα πραματα..παλι ο ιδιος ..

      Διαγραφή
  4. Με κολακευεις ψηφοφορε μας Κελιωτη με την αναβαθμιση μου...σε ινστρουχτορα...και μαλιστα..σε εθνικα θεματα...κατι σαν Καμενος του ΣΥΡΙΖΑ δηλαδη..Εκεινο που σιγουρα αγνοεις ειναι οτι ο Θεοδωριδης...ειναι..Αρβανιτο-Βλαχος...και δεν χαμπαριαζει..καθοδηγησεις..και νουθεσιες...και πολυ καλα κανειΑ.Θ.Ρ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πως είναι δυνατόν ο κ.Ιωσηφίδης να φιλάει τον κ.Καμένο;Φίλησε τον κ.Άδωνη,τον κ.Μητσοτάκη,τον κ.Μεϊμαράκη και τόσους ακόμη.Τελικά με ποιόν είναι;Με το ΛΑ.Ο.Σ.,με την Ν.Δ.,ή με τους ΑΝ.ΕΛ.;Βλέπετε κάποτε στις δημοτικές εκλογές στον δήμο Αμαρουσίου,κατέβηκε με το ΛΑ.Ο.Σ.,τώρα παλεύει-γλύφει να είναι υποψήφιος Βουλευτής με την Ν.Δ.,μας έχεις μπερδέψει κ.Ιωσηφίδη!Θα τα χάσεις όλα όπως πατάς σε τόσες βάρκες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Α. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τις απόψεις των αποστολέων τους.
Β. Θερμή παράκληση, τα σχόλια να είναι κόσμια, ώστε να συνεισφέρουν στο διάλογο.
Γ. Δεν δημοσιεύονται σχόλια:
1.-Υβριστικoύ χαρακτήρα
2.- Γραμμένα με greeklish
3.- Με προσωπικό περιεχόμενο

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.