Ηλεκτρονική εφημερίδα με νέα της περιοχής Αμυνταίου – Φλώρινας και όχι μόνο… από το 2008

Τετάρτη 26 Απριλίου 2017

Επιστολή παραίτησης Παναγιώτη Κόλκα από Δήμο Αμυνταίου

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗΣ
Κύριε Δήμαρχε, Κύριε Πρόεδρε του Δημοτικού Συμβουλίου , Κυρίες και Κύριοι Δημοτικοί Σύμβουλοι

Με την παρούσα επιστολή μου και μετά από ώριμη σκέψη,
θέλω να σας γνωστοποιήσω την απόφαση μου να παραιτηθώ από Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Αμυνταίου.
Η απόφαση αυτή βεβαίως δεν υπήρξε  αποτέλεσμα μίας στιγμής θυμού ή προσωπικής πικρίας και άλλων τέτοιων λόγων που εύλογα ίσως  θα μπορούσε να σκεφθεί κανείς.
 Αντιθέτως μάλιστα, έλαβα την απόφαση αυτή, μετά από βασανιστική σκέψη και δίνοντας χρόνο στον εαυτό μου να σταθμίσω όλα τα δεδομένα του Δήμου Αμυνταίου, τον  οποίο με αγάπη και ανιδιοτέλεια υπηρετώ σε δύο συνεχείς αυτοδιοικητικές θητείες.
Αυτή ακριβώς η αγάπη για τον τόπο καταγωγής μου το Λέχοβο και τον Δήμο Αμυνταίου γενικότερα, κινητοποίησε όλες τις δυνάμεις μου, στην  κατεύθυνση της πολύπλευρης, ουσιαστικής και δυναμικής ανάπτυξης που έχει ανάγκη η περιοχή μας.
Δυστυχώς η διαπίστωση ότι ο ρόλος των δημοτικών συμβούλων κατάντησε να είναι κυριολεκτικά «διακοσμητικός» και στο δημοτικό συμβούλιο δεν υπάρχει ουσιαστικός διάλογος για τα προβλήματα του τόπου και δεν λαμβάνονταν ουσιαστικά υπόψη οι προτάσεις του συνόλου των μελών του,  ενισχύθηκε ακόμη περισσότερο το τελευταίο διάστημα.
Η άρνηση ουσιαστικής συζήτησης σε σειρά εποικοδομητικών προτάσεων μου στο δημοτικό συμβούλιο , αλλά και η υποβάθμιση ακόμη και των Προέδρων των τοπικών συμβουλίων , καθώς και των αναγκών και των προβλημάτων των τοπικών διαμερισμάτων από την δημοτική αρχή, δημιούργησαν ένα ασφυκτικό πλαίσιο και στην δική μου λειτουργία μέσα στο δημοτικό συμβούλιο.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ότι από την κατανομή του τοπικού πόρου ανάπτυξης, όπως και της ΣΑΤΑ και άλλων χρηματοδοτικών εργαλείων, τα τοπικά διαμερίσματα δεν έχουν πάρει καμία οικονομική στήριξη και δεν έχουν εντάξει ουσιαστικά έργα που μπορούν να αντιμετωπίσουν σημαντικά προβλήματα και να βελτιώσουν την ζωή των κατοίκων.
Η πορεία του Δήμου Αμυνταίου υπολείπεται δυστυχώς κατά πολύ των αναγκών των κατοίκων. Η καθημερινότητα των πολιτών έχει εγκαταλειφθεί, τα δημοτικά διαμερίσματα του Δήμου Αμυνταίου κυριολεκτικά στενάζουν και αρκετές φορές η λειτουργία του Δήμου δεν μπορεί να ανταποκριθεί ούτε στις απλές διαχειριστικές ανάγκες του τόπου.
Από την δική μου πλευρά και ως δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Αμυνταίου, προχώρησα σε όλες τις ενέργειες που μπορούσα και επιχείρησα για αρκετό χρονικό διάστημα  να αλλάξει αυτή η κατάσταση, κάτι που όμως δεν κατέστη δυνατόν.
Η παραίτηση μου από το δημοτικό συμβούλιο και η επιστολή αυτή, ελπίζω να δώσουν την αφορμή να συζητηθούν όλα αυτά που θίγονται επιγραμματικά σ΄αυτές τις γραμμές, για να αλλάξει λειτουργία και τακτική ο Δήμος προς το συμφέρον του τόπου και να υπάρξει θετικό αποτέλεσμα για τους πολίτες και την κοινωνία.

Σας ευχαριστώ όλους και τον καθένα σας προσωπικά για την συνεργασία που είχαμε μέχρι τώρα. Καλή συνέχεια και καλό έργο.-

Παναγιώτης  Κόλκας                               Λέχοβο  13/04/2017

1 σχόλιο:

  1. Παναγιώτη,ο πραγματικός λόγος είναι άλλος και τον γνωρίζουμε όλοι.Μακάρι να σου πάνε όλα καλά.Εξάλλου είναι αρχή του πρώην αρχηγού σου,όταν δεν μπορείς άλλο να "προσφέρεις",παραιτήσε!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Α. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τις απόψεις των αποστολέων τους.
Β. Θερμή παράκληση, τα σχόλια να είναι κόσμια, ώστε να συνεισφέρουν στο διάλογο.
Γ. Δεν δημοσιεύονται σχόλια:
1.-Υβριστικoύ χαρακτήρα
2.- Γραμμένα με greeklish
3.- Με προσωπικό περιεχόμενο

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.